mobile-top-image

Addiko rođendanska ponuda

Neki kažu godinu dana stariji, Addiko kaže godinu dana bolji!

Proslavite s nama rođendan uz online gotovinski kredit s 50% popusta na kamatu

Rođendanska ponuda vrijedi za kredit od 1.000 EUR i rok otplate 24 mjeseca, za nove klijente od 1. srpnja 2024. i ograničena je do 31. srpnja 2024. ili do 1.000 odobrenih kredita prema navedenim uvjetima.

Online kredit

Online kredit

Zatražite online gotovinski kredit uz 50% rođendanskog popusta na kamatnu stopu

Mastercard
PrePaid
Refresh kartica

Mastercard
PrePaid Refresh kartica

Sami je punite i praznite kako želite!

Povodom Addiko rođendana, tijekom srpnja ugovorite Addiko Mastercard PrePaid karticu potpuno besplatno, bez otvaranja tekućeg računa!
Sami upravljajte sredstvima na kartici i punite je iznosom kojim vi želite!

Jednostavna nadoplata i kontrola troškova

Prepaid kartica s mogućnošću višekratne nadoplate odnosno punjenja kartice.

Kontrola troškova limitiranjem visine sredstava na računu – idealna za džeparac djeci, sigurnu kupovinu na internetu ili putovanja.

Plaćanje i podizanje gotovine bilo gdje u svijetu.

Mogućnost nadoplate bez naknade putem besplatnog Addiko Mobile mobilnog bankarstva, Addiko EBank internet bankarstva ili u bilo kojoj poslovniciAddiko banke

Jednostavno ugovaranje kartice bez kreditne sposobnosti i bez posjedovanja tekućeg računa.

Maksimalni saldo na računu i maksimalni iznos uplate na račun iznosi 2.000 EUR.

Akcije i popusti za plaćanje karticom.

Važno! 

Prije prve internet transakcije ili beskontaktne transakcije, potrebno je napraviti jednu uobičajenu transakciju umetanjem kartice u POS uređaj ili bankomat, čime se kartica automatski aktivira.

Do kredita u 3 jednostavna koraka

Do kredita u 3 jednostavna koraka

1

Informativni izračun
Na našem kreditnom kalkulatoru odaberite iznos, rok i mjesečnu ratu po svojoj želji.

2

Unos podataka i informativna ponuda
Unesite podatke o mjesečnim primanjima i obvezama kako biste dobili informativnu ponudu i saznali odmah kvalificirate li se za željeni iznos kredita.

3

Predaja zahtjeva
Unesite svoje osobne podatke i odaberite želite li predati zahtjev u poslovnici ili online.

Često postavljena pitanja

Često postavljena pitanja

Rođendanska ponuda Addiko banke se odnosi na 50% popusta na kamatnu stopu za kredit od 1.000 EUR zatražen online uz rok otplate 2 godine.

Ponuda vrijedi samo za nove klijente od 1. srpnja 2024. i ograničena je do 31. srpnja 2024. ili do 1.000 odobrenih kredita prema navedenim uvjetima.

Dodatno, tijekom cijelog srpnja, povodom Addiko rođendana u svim poslovnicama Addiko banke možete ugovoriti Addiko Mastercard Prepaid karticu bez nakande

To je kartica koju možete otvoriti bez otvaranja tekućeg računa, te sami upravljajte sredstvima na kartici i punite je iznosom kojim vi želite! Idealna je za džeparac djeci, za sigurnu internet kupovinu i za putovanja. 

Ugovaranje kredita u Addiko banci je vrlo jednostavno i odvija se u 3 osnovna koraka:

 1. Definiranje potrebe (iznos kredita, trajanje, mjesečna rata)
 2. Provjera kreditne sposobnosti (provjera primanja i obaveza i kreditne povijesti, odnosno urednosti u otplati prethodnih dugovanja)
 3. Sklapanja ugovora o kreditu i isplata

Kod provjere kreditne sposobnosti Addiko će provjeriti Vaša primanja, obaveze i urednost u otplati prethodnih dugovanja. Naši procesi su podešeni na način da sve podatke provjeravamo automatski.

Ukoliko nam neki od podataka neće biti automatski dostupan, zatražiti ćemo Vas dokumentaciju kojom možemo provjeriti podatak, npr možemo Vas tražiti potvrdu poslodavca kako bi provjerili iznos primanja koji je drugačiji od onog koji nam je dostupan automatski.

Ne morate. Gotovinski kredit u Addiko banci dostupan je svima neovisno u kojoj banci imaju račun na koji primaju plaću/ mirovinu i osobama koje imaju primanja u drugim bankama.

Banka u ponudi ima gotovinski kredit do 40.000 EUR. Isplata kredita i plaćanje anuiteta se vrši u nacionalnoj valuti (EUR).

Najmanji iznos je 700, a najviši 40.000 eura.

Klijentima čiji zahtjev za kredit obradimo bez provjere ikakve dodatne dokumentacije, sredstva mogu biti uplaćena na račun već do kraja dana, a kod ostalih najkasnije idući radni dan od dostave svih potrebnih dokumenata.

Kamatna stopa za gotovinski kredit iznosi od 5,82% (EKS od 5,98%) i fiksna je tijekom cijelog trajanja kredita, za zahtjeve predane online putem u iznosu do 10.000 EUR.

Zadužnica je potrebna samo za iznose preko 10.000 EUR.

Ovjera zadužnice kod javnog bilježnika potrebna je za iznose preko 10.000 EUR.

Ne. Naknada za obradu zahtjeva se ne naplaćuje.

Ne, ne postoje nikakvi dodatni ni skriveni troškovi, osim javnobilježničkih troškova za ovjeru zadužnice za iznose kredita preko 10.000 EUR.

Najniža starosna dob za odobravanje kredita je 18 godina, a korisnik kredita ne smije biti stariji od 65 godina (75 godina ako se radi o umirovljeniku) u trenutku dospijeća zadnjeg anuiteta kako bi mu se odobrio gotovinski kredit.

Ne, gotovinski kredit se ne može odobriti klijentima koji su pod ovrhom ili u blokadi.

Da, zaposleni na određeno vrijeme mogu realizirati gotovinski kredit u Addiko banci.

Da, stanje kredita, iznos mjesečne rate, datum dospijeća iduće rate kao i podaci potrebni za plaćanje kredita su dostupni svim korisnicima Addiko digitalnih kanala. Addiko mobilna aplikacija je besplatna za sve naše klijente, a mogu ju aktivirati i naši klijenti koji nemaju tekući račun u Addiko banci.

Prilagodili smo naše poslovanje Vašim potrebama pa sukladno tome sami možete u samo 3 minute provjeriti i izračunati opcije iznosa, roka i mjesečne rate koje su Vam dostupne na našem Addiko web kalkulatoru a mi Vas nagrađujemo s 15% popusta.

Ukoliko više preferirate razgovor sa stručnjakom, naši iskusni videobankari te osobni bankari u Addiko poslovnicama su Vam na raspolaganju.

Zahtjev za gotovinski kredit možete predati online uz pomoć naših stručnih video bankara ili nas možete posjetiti u najbližoj Addiko poslovnici.

Za sve dodatne informacije možete nazvati i naš Kontakt centar na besplatni broj 0800 14 14, te nas pratiti na addiko.hr i našim društvenim mrežama.

Jednostavno promijenite datum dospijeća kredita

Izbjegnite dodatne troškove koji će nastati ako svoje kreditne obveze ne podmirujete na sam dan dospijeća kredita. Od 28. veljače 2017. godine zatezna kamata se obračunava već od prvog dana kašnjenja. U našim poslovnicama možete brzo, jednostavno i besplatno odabrati novi datum u mjesecu kada će vam dospijevati kreditne obveze.

Bolje uskladite dospijeće rate kredita s mjesečnim primanjima i izbjegnite dodatne troškove:

 • brzo, jednostavno i besplatno: dovoljan je samo jedan posjet najbližoj poslovnici
 • odaberite 8., 15., 22. ili posljednji dan u mjesecu za dospijeće kreditnih obveza
 • ugovorite trajni nalog
 • samo uz osobnu iskaznicu
 • uz potpis svih sudionika u kreditu u poslovnici.

Kod promjene dana dospijeća dolazi i do promjene u otplatnom planu:

 • prvi anuitet nakon promjene dospijeva tek u sljedećem kalendarskom mjesecu
 • izmjenom dinamike otplate može doći do preskakanja jednog plaćanja, što rezultira povećanjem pojedinačnog iznosa anuiteta.

Ponovno je uspostavljena aktivnost provedbe poslova otpisa kredita po Programu Obnova ratom oštećenih i razrušenih stambenih i gospodarskih djelatnosti (STANOOBNOVA) sukladno Zakonu o obnovi i Naputku o načinu i postupku otpisa kredita za obnovu stambenih zgrada i stanova.

Podnositelji zahtjeva su Krajnji korisnici kredita (fizičke osobe – vlasnici i nositelji stanarskog prava (sada zaštićeni najmoprimci), te Fondovi u stambenom gospodarstvu (sada vlasnici) po predmetnom Programu, a kojima su krediti odobreni i korišteni za obnovu ratom razrušenih i oštećenih stambenih objekata odnosno obiteljskih kuća i stanova (I. do VI. stupnja ratnog oštećenja) i zajedničkih dijelova stambenih zgrada.

Kredit se otpisuje u cijelosti pod uvjetom da je namjenski iskorišten i da u toj obnovljenoj obiteljskoj kući ili stanu prebiva korisnik kredita.

Zahtjev za otpis kredita mora sadržavati sljedeću dokumentaciju:

 • Osobne podatke o podnositelju zahtjeva
 • Kopiju ugovora o dodjeli kredita
 • Ovjerenu izjavu danu pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću da se podnositelj zahtjeva vratio i prebiva u obiteljskoj kući ili stanu nakon popravka oštećenja s članovima obitelji odnosno u izgrađenoj kući, kupljenoj kući ili kupljenom stanu, ako prvobitnu kuću ili stan nije bilo moguće obnoviti
 • Dokaz o namjenski utrošenim odobrenim sredstvima kredita ovjeren od Županijskog ureda nadležnog za poslove obnove te Općinskog odnosno Gradskog poglavarstva, a koji sada izdaju Upravni odjeli u županijama i općini, odnosno gradu, kao pravni sljednik ranije nadležnog tijela
 • Potvrdu da korisnik kredita nije koristio sredstva za organiziranu obnovu u  organizaciji Ministarstva razvitka i obnove koju izdaje Ministarstvo razvitka i obnove, a koju sada izdaje Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kao pravni sljednik ranije nadležnog tijela,
 • U slučajevima kada je kuća ili stan promijenila vlasnika, na način da je vlasnik umro, a kuću ili stan naslijedio je netko od zakonskih nasljednika potrebno je dostaviti rješenje o nasljeđivanju.

Nakon prikupljene dokumentacije klijenti se mogu javiti u najbližu Addiko poslovnicu ili popuniti formu i dogovoriti sastanak u poslovnici po izboru.

Ove odrednice primjenjuju se na krajnje korisnike kredita koji su koristili kredite HBOR-a prema slijedećim propisima:

 • Uredba o odobravanju posebnih kredita za popravak stambenih i gospodarskih zgrada oštećenih ratnim razaranjima (NN 56/91),
 • Uredba o dopuni uredbe o odobravanju kredita za popravak stambenih i gospodarskih zgrada (NN 5/92),
 • Uredba o odobravanju posebnih kredita za popravak zgrada s više stanova oštećenih ratnim razaranjima (NN 61/92),
 • Uredba o kreditima za obnovu ratom oštećenih i razrušenih stambenih i gospodarskih objekata (NN 59/93),
 • Zakon o kreditiranju obnove ratom oštećenih i razrušenih stambenih i gospodarskih objekata (NN 109/93),
 • Uredba o kreditiranju obnove ratom oštećenih i razrušenih stambenih i gospodarskih objekata (NN 37/95).

Više o ovoj temi pročitajte na HBOR stranicama.

Addiko banka ima prijedlog mjera za olakšavanje financijskih poteškoća i otplate dugovanja za svoje klijente.

U slučaju da imate poteškoće s otplatom svojih obveza, pozivamo vas da se javite na mail adresu: retail.restructuring.hr@addiko.com ili na broj telefona 016060275 kako bismo zajedno utvrdili koja je od mjera olakšanja otplate vaših obveza najprimjerenija vašoj financijskoj situaciji.

Dogovorite sastanak u poslovnici

Zakažite sastanak s Addiko stručnjakom u najbližoj Addiko poslovnici i izbjegnite čekanje u redu.

Obrada Vaših osobnih podataka koje ste podijelili s nama putem Vaših odgovora i upotreba kontakt podataka je neophodna kako bi se poduzeli koraci prije sklapanja ugovora s Addiko Bank d.d. Zagreb (dogovaranje sastanka, kreiranje i slanje ponude). Prikupljeni podaci će se čuvati 4 (četiri) mjeseca i neće biti korišteni u druge svrhe.

Addiko Bank d.d., Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb je voditelj obrade podataka. Ako želite saznati više o obradi osobnih podataka, molimo posjetite web stranicu https://www.addiko.hr/o-nama/opce-informacije-o-obradi-osobnih-podataka/, ili kontaktirajte Službenika za zaštitu podataka putem email adrese sluzbenik. zast-os-podataka.hr@addiko.com ili nazovite 0800 1414.