Obavijest klijentima o lažnim porukama na društvenim mrežama i putem elektroničke pošte

Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva pokušaja prevare na društvenim mrežama u kojima se klijentima javljaju osobe koje se predstavljaju kao posrednici banke i nude mogućnost isplate kredita uz uvjet prethodne uplate određenog iznosa na njihov račun.

Napominjemo da Addiko banka ne surađuje s fizičkim osobama po pitanju posredništva za odobrenje kredita. Za takav tip posredovanja na tržištu postoje specijalizirane tvrtke koje posjeduju odobrenje Ministarstva financija i mogu obavljati usluge posredništva.

Isto tako Addiko banka odobrenje kredita nikada ne uvjetuje kupovinom dodatnih proizvoda ili usluga te ne naplaćuje naknadu za sklapanje Ugovora o kreditu kako se navodi u porukama.

Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne šalju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) kako ne bi došlo do zloupotrebe i krađe podataka ili sredstava.

Također skrećemo pozornost na povećanu aktivnost vezanu uz spam e-poštu. Savjetujemo da obratite pažnju na e-mail adrese pošiljatelja, te ako Vam ista nije poznata ili sumnjate da nešto nije u redu, e-mail poruku prijavite svom bankaru i obrišite ju.

U slučaju da zaprimite poruku takve vrste molimo da ni u kojem slučaju na istu ne odgovarate. Radi se o prijevarnim porukama te vas molimo da nas u slučaju primitka iste obavijestite na besplatan broj telefona 0800 14 14 ili na e-mail adresu info.hr@addiko.com.

ŽELITE VIŠE INFORMACIJA? POPUNITE FORMU I USKORO ĆEMO VAS NAZVATI.

Obrada Vaših osobnih podataka koje ste podijelili s nama putem Vaših odgovora i upotreba kontakt podataka je neophodna kako bi se poduzeli koraci prije sklapanja ugovora s Addiko Bank d.d. Zagreb (dogovaranje sastanka, kreiranje i slanje ponude). Prikupljeni podaci će se čuvati 4 (četiri) mjeseca i neće biti korišteni u druge svrhe.
Addiko bank d.d., Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb je voditelj obrade podataka. Ako želite saznati više o obradi osobnih podataka, molimo posjetite web stranicu https://www.addiko.hr/o-nama/opce-informacije-o-obradi-osobnih-podataka/, ili kontaktirajte Službenika za zaštitu podataka putem email adrese sluzbenik.zast-os-podataka.hr@addiko.com ili nazovite 0800 1414.

Addiko Bank Hrvatska