Hypo EU Desk radionice

Hypo EU Desk radionice „Strukturni i investicijski fondovi EU“ Hypo Alpe-Adria-Banka u travnju je počela s novom serijom radionica kako bi svojim klijentima i široj javnosti omogućila kvalitetne i pravovremene informacije o prijavi na javne pozive Europskih strukturnih i investicijskih fondova. U organizaciji Hypo EU Deska Hypo banke dogovorena su izlaganja renomiranih hrvatskih i slovenskih stručnjaka za EU fondove koji će sudionicima radionica u Zagrebu (2.4.), Rijeci (16.4.), Osijeku (14.5.) i Splitu (11.6.) prenijeti svoja iskustva i korisne savjete za prijave na buduće javne pozive u privatnom i javnom sektoru.

Kako bismo kao zemlja članica uspješno apsorbirali alocirana sredstva, iznimno je važno pripremiti predstavnike javnog i privatnog sektora za pripremu i provedbu projekata jer su kvalitetni i dobro pripremljeni projekti preduvjet za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova. Zbog toga sve više raste značaj pravodobne informiranosti o metodologiji pripreme, provedbe i financiranja projekata iz postpristupnih fondova.

„Sredstva strukturnih i investicijskih fondova predstavljaju značajan razvojni potencijal, ali za njihovo uspješno korištenje privatni i javni sektor trebaju biti kvalitetno i pravovremeno informirani. Samo na taj način ih mogu adekvatno uključiti u strateški razvoj poduzeća i lokalnih zajednica“, izjavila je Marijana Jajčević, izvršna direktorica Poslovanja s javnim institucijama Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Addiko Bank Hrvatska