Uprava

Addiko Bank AG

Sjedište Addiko Bank AG je u Beču, Austrija, s odgovornošću za svih šest banaka u regiji.

Uprava

Razvan Munteanu, predsjednik Uprave (CEO)
Csongor Németh (Chief Corporate & SME Banking Officer)
Dipl-Kfm. Markus Krause, član Uprave (CRO)
Mag. Johannes Proksch (CFO i CTO)

Addiko Bank d.d.

Uprava

Mario Žižek, predsjednik Uprave

Mario Žižek

Mario Žižek započeo je karijeru 1998. godine u Raiffeisen banci, a 2008. godine imenovan je članom Uprave zaduženog za Poslovanje s pravnim osobama. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio MBA na Manchester Business School.

Prije prelaska u Addiko Bank d.d. obnašao je dužnost zamjenika predsjednika Uprave te je između ostalog bio nadležan za poslovanje s građanstvom, Upravljanje odnosom s klijentima i alternativnim kanalima, Privatno bankarstvo te Upravljanje prodajom u poslovanju s gospodarstvom.

Ivan Jandrić, član Uprave

Ivan Jandrić je kao član Uprave zadužen za Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom, Transakcijsko bankarstvo Grupe i Operativne poslove. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine te završio MBA na Wirtschaftsuniversität Wien.

Karijeru je započeo u Hrvatskoj gospodarskoj banci d.d., da bi 1998. godine prešao u Astaldi/Transeuropska autocesta d.o.o., nakon čega se 2000. godine pridružuje Raiffeisen banci u kojoj je proveo posljednjih 15 godina, zadnje obnašajući dužnost Izvršnog direktora za razvoj proizvoda u poslovanju s pravnim osobama i građanstvom.

Dubravko-Ante Mlikotić, član Uprave

Dubravko-Ante Mlikotić je kao novi član Uprave zadužen za Kontrolu i upravljanje kreditnim, tržišnim i operativnim rizicima, Upravljanje portfeljem neprihodujućih kredita i Sigurnost. Karijeru je 1995. godine započeo u Hrvatskoj narodnoj banci, gdje je radio u Sektoru nadzora banaka, nakon čega se 1998. godine zapošljava u BNP-Dresdner Bank u čijem je zagrebačkom i bečkom uredu radio na raznim analitičkim i pozicijama vezanima uz upravljanje rizicima te obnašao dužnost direktora Sektora upravljanja rizicima.

Godine 2004. prelazi u Zagrebačku banku na poziciju direktora Direkcije odobravanja kreditnih rizika, a 2007. godine u Raiffeisen banci preuzima dužnost izvršnog direktora Sektora Upravljanja kreditnim rizicima. Godine 2012. imenovan je članom Uprave Sberbank Zagreb odgovornim za upravljanje rizicima.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio executive MBA program na CBA Business School.

Jesu li Vam ove informacije korisne?

Da
Ne

Upoznajte nas

Upoznajte našu Upravu

Godišnja izvješća

Addiko Bank Hrvatska

Ova stranica prikuplja isključivo nužne cookies (kolačiće)