Uprava

Addiko Bank AG

Sjedište Addiko Bank AG je u Beču, Austrija, s odgovornošću za svih šest banaka u regiji.

Uprava

Herbert Juranek, predsjednik Uprave (CEO)
Edgar Flaggl, član Uprave (CFO)
Tadej Krašovec, član Uprave (CRO)
Ganesh Krishnamoorthi (Chief Market, IT & Digitalization Officer)

Addiko Bank d.d.

Uprava

Mario Žižek, predsjednik Uprave

Mario Žižek obnaša dužnost predsjednika Uprave Addiko banke te u nadležnosti ima i sektore Poslovanja s klijentima, Upravljanja bilancom i riznicu, Korporativnih  komunikacija i Marketinga Grupe te Razvoja poslovanja s građanstvom i malim poduzećima Grupe.

Karijeru je započeo 1998. godine u Raiffeisen banci, a 2008. godine imenovan je članom Uprave zaduženog za Poslovanje s pravnim osobama. Prije prelaska u Addiko Bank d.d. 2015. godine, obnašao je dužnost zamjenika predsjednika Uprave te je bio nadležan za Poslovanje s građanstvom, Upravljanje odnosom s klijentima i alternativnim kanalima, Privatno bankarstvo te Upravljanje prodajom u poslovanju s gospodarstvom.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio MBA na Manchester Business School.

Ana Dorić Škeva, članica Uprave

Ana Dorić Škeva je članica Uprave odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom Addiko Grupe te za pružanje potpore upravljanju rizicima Addiko Grupe.

Ana je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, a karijeru je započela u Raiffeisen Leasingu gdje je na zadnjoj poziciji radila kao direktor Odjela problematičnih plasmana i post prodaje. Od 2013. radi u Ministarstvu financija kao glavna savjetnica ministra financija i pomoćnica ravnatelja Porezne uprave za naplatu, a 2015. godine preuzima poziciju načelnica Samostalnog Sektora za otkrivanje poreznih prijevara. Obnašala je funkcije predsjednice revizorskog i članice nadzornog odbora Financijske Agencije, a danas je predsjednica revizorskog odbora Addiko Bank d.d. Sarajevo.

U Addiko banci započela je rad na poziciji direktorice ureda Uprave, dok je 2017. godine postala izvršna direktorica Unutarnje revizije.

Ivan Jandrić, član Uprave

Ivan Jandrić je član Uprave za Informacijsku tehnologiju, Transakcijsko bankarstvo Grupe i Operativne poslove te Digitalne transformacije.

Karijeru je započeo u Hrvatskoj gospodarskoj banci d.d., da bi 1998. godine prešao u Astaldi/Transeuropska autocesta d.o.o. Godine 2000. pridružuje se Raiffeisen banci u kojoj je proveo 15 godina, na kraju obnašajući dužnost Izvršnog direktora za razvoj proizvoda u poslovanju s pravnim osobama i građanstvom.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine te završio MBA na Wirtschaftsuniversität Wien.

Upoznajte nas

Upoznajte našu Upravu

Godišnja izvješća

Addiko Bank Hrvatska