Što darovati za blagdane

Darivanjem možete nekomu financijski pomoći i poticati financijsku odgovornost, pa evo nekoliko ideja.

Koliko god se radovali blagdanima, osobito božićnim, uvijek se pitate: a što darovati? Nudimo vam nekoliko pametnih i korisnih ideja u vezi s darovima.

Štedni račun

Otvoriti štedni račun i položiti skromnu svotu edukativan je dar poklon koristan za onog koji štedni račun do tada nije imao. U principu to je dar za mlade, pa je i polica životnog osiguranja isti tip korisnog dara.Takav će dar pokazati brigu i ljubav prema djeci ili unucima za njihovu sigurniju financijsku budućnost. Time mladima pokazujete da podupirete obrazovanje i dugoročnu štednju koja će im trebati kad se jednog dana osamostale.

Individualni trening

Brojni su individualni treninzi koje možete darovati osobi koju zanima ili tenis ili fitness ili jahanje ili jedrenje ili bilo koji drugi sport. Postoje i treninzi na kojima se uči kako kvalitetno govoriti u javnosti, poslovno se prezentirati ili jednostavno bolje se izražavati. Pogodite želje osobe i darujte joj trening koji će biti najbolji izbor baš za nju.

Knjiga, kazališna predstava ili koncert

Za knjigu, kao i za pretplate za kazališnu ili koncertnu sezonu potrebno je poznavati karakter i želju osobe kojoj je darnamijenjen. Nismo svi isti i pogreške su moguće.

Zabava na dar

Velik je izbor darova za zabavu: od neke društvene zabavne igre do ulaznice u zabavni park. Među najstarijim igrama u kojima mogu sudjelovati mlađi članovi svakako je Monopoly, edukativna igra o financijama.

Kozmetički ili SPA tretmani

Uz kozmetiku tu su i razni opuštajući tretmani i masaže koji nam omogućuju da se osjećamo bolje i zdravije, ali pritom još više nego u izboru darova vezanih za kulturu, pripazite na životni stil i karakter osobe kojoj ih darujete.

Darovna kartica

Darovnu karticu često kupujemo kad nismo sigurni što nekoj osobi doista nedostaje ili ne znamo čemu bi se najviše obradovala. Iako je riječ o neutralnu daru kojim se sama osoba koristi kako želi, on nije manje vrijedan. Posebno je dobar za osobe koje su u financijskim poteškoćama, jer će s tim darom najbolje znati izabrati ono što najviše žele i što im je najpotrebnije.

Kreativan dar

Konzumerizam je nekima toliko stran da neće ni u jednom kupljenom daru uživati kao u onom koji je osmišljen ili oslikan upravo za njih. Internet nudi bezbroj ideja, a mi samo trebamo otkriti u čemu smo talentiraniji pa ako se potrudimo na vrijeme i uz primjerenu koncentraciju možemo ručno izraditi darove uz minimalan trošak. Na primjer, skuhana domaća marmelada u lijepo ukrašenoj staklenci ili uokvirena slika neke starije fotografije koja će pobuditi nostalgiju ili lijepa sjećanja među takvim su kreativnim darovima. Ako dovoljno rano planiramo i posvetimo se ovakvim idejama, sigurno će rezultata biti bezbroj.

Ispunite svoje želje

Ispunite svoje želje

Nema ništa loše u trošenju novca na ono što želite sve dok time ostvarujete svoje financijske ciljeve.

Dobili ste povišicu? Razmislite o ovome prije nego što je potrošite

Dobili ste povišicu? Razmislite o ovome prije nego što je potrošite

Kada dobijete povišicu, četiri su načina mudra i razumna raspolaganja svojim novcem.

Moje savršeno putovanje

Moje savršeno putovanje

Putovanje treba planirati jer time štedite i novac, a bez plana rizik da nastanu problemi povećava se kao i vrijeme da ih se riješi. Slijedite sljedeće korake i putujte savršeno.

Kako pad eura utječe na vaš novčanik

Kako pad eura utječe na vaš novčanik

Tržišne promjene u jačanju ili slabljenju kune i eura utječu na vaše osobne financije pa vodite o tome računa ako putujete u inozemstvo ili kupujete preko interneta u stranim web-trgovinama.

Sedam koraka do ispunjenja snova

Sedam koraka do ispunjenja snova

Snovi dolaze u svim oblicima i veličinama i ima ih bezbroj. Što ih spaja? Opći savjeti kako ih ostvariti podijeljeni u sedam koraka; počnite s prvim.

Provjerite znanje!

Ispravno upravljanje novcem je životno važna vještina koja se nažalost ne uči u školi, na fakultetu, ni u bračnim savjetovalištima. Donosite li pogrešne odluke u vezi s novcem koje mogu imati dalekosežne posljedice na vaš osobni, obiteljski i poslovni život? Odgovorite na 10 pitanja kviza, provjerite svoje znanje!

Započni kviz