Društvena odgovornost

Addiko banka svoju odgovornost prema društvu i svojim dionicima shvaća ozbiljno, podržavajući dobrotvorne projekte kroz korporativno volontiranje i donacije. Mnoge od ovih aktivnosti dio su inicijative ‘Addiko brine’ i potiču iz našeg sustava vrijednosti – drugim riječima, to je način brige o zajednicama u kojima živimo, radimo i djelujemo. Tako je posljednjih godina stotine zaposlenika Addiko banke imalo je prilike sudjelovati u društveno-odgovornim projektima, posvetivši svoje vrijeme i napore u dobrotvorne svrhe.

Kako bi podržala hrvatski zdravstveni sustav u borbi protiv pandemije, Addiko banka donirala je KBC Osijek i KB Dubrava 200.000 kuna u svrhu nabavke medicinskih uređaja i zaštitne opreme. Nakon razornog potresa na području Petrinje, Gline i Siska, donijeli smo nekoliko poslovnih mjera pomoći klijentima i drugim stanovnicima tog kraja. Addiko banka donirala je 100.000 kuna UNICEF-u, 15.000 kuna Kino klubu Sisak te zajedno s ostalim članicama Addiko Grupe 410.000 kuna Glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku.

Svjesna patnji i iskušenja s kojima se suočavaju najmlađi, ali i cijelo ukrajinsko stanovništvo, Addiko banka je početkom 2022. godine donirala UNICEF organizaciji 100.000 kuna za pomoć djeci Ukrajine i njihovim obiteljima. Addiko Grupa je u svim zemljama u kojima posluje donirala je ukupno 62.500 eura preko raznih dobrotvornih udruga za ukrajinsko stanovništva pogođeno ratom.

Addiko banka, u skladu sa svojom poslovnom strategijom, promiče važnost podizanja financijske i digitalne pismenosti na nacionalnom nivou. Posebno se ova nastojanja odnose na mlađe generacije koje tek ulaze u odrasle godine i susreću se s potrebom upravljanja vlastitim financijama.

Addiko je do sada sudjelovala u brojnim inicijativama iz područja podizanja financijske i digitalne pismenosti i promicanja njene važnosti kroz financijsku i stručnu podršku.

U suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje, razvili smo sadržaje koji uvode i približavaju temu upravljanja osobnim i poslovnim financijama: “Zašto ovo nismo učili u školi?” i “Upoznajte svoje financije“.

Uz financijsku i organizacijsku podršku Addiko banke, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u jesen 2022. godine započinje projekt „Matematika u ulozi financijske pismenosti“ namijenjen studentima matematike, nastavnicima matematike te krajnjim korisnicima, učenicima osnovnih i srednjih škola. Rezultati projekta bit će novi nastavnički materijali za istraživački usmjerenu nastavu matematike s kontekstom koji razvija financijsku pismenost. Radi se o kompletu od šest scenarija za poučavanja na temu financijske pismenosti prilagođeno za učenike od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Addiko teži pozicioniranju kao banka koja razvija inovativna, digitalna bankarska rješenja koja je spremna podijeliti svoja znanja sa zajednicom te investirati u rješenja kojima će povećati digitalnu i financijsku pismenost, posebno među mladima koji se tek spremaju za upravljanje osobnim financijama.

Upoznajte nas

Upoznajte našu Upravu

Godišnja izvješća

Addiko Bank Hrvatska