Društvena odgovornost

Addiko banka svoju odgovornost prema društvu i svojim dionicima shvaća ozbiljno, podržavajući dobrotvorne projekte kroz korporativno volontiranje i donacije. Mnoge od ovih aktivnosti dio su inicijative ‘Addiko brine’ i potiču iz našeg sustava vrijednosti – drugim riječima, to je način brige o zajednicama u kojima živimo, radimo i djelujemo. Tako je posljednjih godina stotine zaposlenika Addiko banke imalo je prilike sudjelovati u društveno-odgovornim projektima, posvetivši svoje vrijeme i napore u dobrotvorne svrhe. Nakon izbijanja korona-krize te aktivnosti su se nažalost zaustavile zbog brige o sigurnosti zaposlenika.

Kako bi podržala hrvatski zdravstveni sustav u borbi protiv pandemije, Addiko banka donirala je KBC Osijek i KB Dubrava 200.000 kuna u svrhu nabavke medicinskih uređaja i zaštitne opreme. Nakon razornog potresa na području Petrinje, Gline i Siska, donijeli smo nekoliko poslovnih mjera pomoći klijentima i drugim stanovnicima tog kraja. Addiko banka donirala je 100.000 kuna UNICEF-u, 15.000 kuna Kino klubu Sisak te zajedno s ostalim članicama Addiko Grupe 410.000 kuna Glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku.

Kao božićne poklone klijentima i partnerima, Addiko Bank odabrala je čokolade i sapune proizvođača koji zapošljavaju osobe oštećenog vida i s invaliditetom putem udruga Sfera visia i Hedona.

Unatoč nepredvidivim okolnostima tijekom 2020. godine, Addiko banka ponosno je podržala one glazbene i filmske događaje koji su mogli biti održani, Šibenske tvrđave i Zagreb Film Festival.

Upoznajte nas

Upoznajte našu Upravu

Godišnja izvješća

Addiko Bank Hrvatska