Danas malo, sutra više. 

Danas malo, sutra više.

Addiko oročena štednja

Sada je pravo vrijeme za započeti štednju u Addiku!

Ugovorite oročenu štednju u poslovnicama Addiko banke uz kamatnu stopu od 3,60%. Ponuda vrijedi za nova sredstva u eurima koja do 31. svibnja 2024. nisu bila položena na neki od računa Addiko banke.

Addiko Bank oročena štednja

Uz Addiko oročenu štednju zaradite na svojim pametnim odlukama.

Kamatna stopa 3,60% vrijedi za sredstva koja na dan 31. svibnja 2024. nisu bila na računima u Addiko banci, uz rok oročenja od 3 do 12 mjeseci, uz ugovaranje isključivo u Addiko poslovnicama.

Opće uvjete i kamatne stope na štednju možete pronaći ovdje.

Addiko Bank d.d. je banka s potpunom licencom Hrvatske narodne banke. To znači da je novac na bankovnim računima naših klijenata — uključujući oročene depozite — zaštićen i osiguran do iznosa od 100.000,00 EUR hrvatskim sustavom osiguranja depozita.

Reprezentativni primjer za novu oročenu štednju:

Iznos štednje u EUR50.000,00
Rok štednje u mjesecima6
Iznos kamate prije ustezanja poreza u EUR896,97
Iznos poreza u EUR107,64

Dogovorite sastanak u poslovnici i ugovorite štednju!

Zakažite sastanak s Addiko stručnjakom u najbližoj Addiko poslovnici i izbjegnite čekanje u redu.

Obrada Vaših osobnih podataka koje ste podijelili s nama putem Vaših odgovora i upotreba kontakt podataka je neophodna kako bi se poduzeli koraci prije sklapanja ugovora s Addiko Bank d.d. Zagreb (dogovaranje sastanka, kreiranje i slanje ponude). Prikupljeni podaci će se čuvati 4 (četiri) mjeseca i neće biti korišteni u druge svrhe.

Addiko Bank d.d., Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb je voditelj obrade podataka. Ako želite saznati više o obradi osobnih podataka, molimo posjetite web stranicu https://www.addiko.hr/o-nama/opce-informacije-o-obradi-osobnih-podataka/, ili kontaktirajte Službenika za zaštitu podataka putem email adrese sluzbenik. zast-os-podataka.hr@addiko.com ili nazovite 0800 1414.

Štednja po vašoj mjeri

Štednja po vašoj mjeri

U poslovnici ili online, bez dolaska u banku

Osim u eurima, štedjeti možete i u dolarima

Addiko Bank - Vaš prvi izbor za brze kredite

Nema ograničenja iznosa

Fiksna kamatna stopa

Addiko oročena štednja

Za postojeće i nove klijente

Rok birate sami, 1 – 24 mjeseca

Addiko Bank - Vaš prvi izbor za brze kredite

Mogućnost prijevremenog prekida štednje u svakom trenutku

Sigurna štednja po vašoj mjeri

Do oročenja uz Addiko Mobile aplikaciju u 3 jednostavna koraka

Do oročenja uz Addiko Mobile aplikaciju u 3 jednostavna koraka

1

Odaberite iznos i rok štednje

2

Uplatite sredstva na svoj Addiko tekući račun

3

Aktivirajte oročeni depozit putem besplatne Addiko Mobile aplikacije

Često postavljena pitanja

Često postavljena pitanja

Štednju u Addiko banci mogu ugovoriti svi rezidenti i nerezidenti u Republici Hrvatskoj bez obzira jesu li novi ili postojeći klijenti Addiko banke.

Ne postoje organičenja iznosa koji je moguće oročiti u Addiko banci.

Da, otvaranje tekućeg računa je obavezno. Po tekućim računima bez prometa, Addiko banka ne naplaćuje naknadu za vođenje računa.

Kamata se obračunava dekurzivno uz primjenu konformnog kamatnjaka. Iz obračunate kamate banka obračunava i uplaćuje porez u skladu s pozitivnim propisima.

Kamata se isplaćuje prema izboru klijenta – mjesečno, tromjesečno, polugodišnje, godišnje ili istekom roka oročenja.

Oročenje je moguće ugovoriti dolaskom u najbližu poslovnicu banke  ili putem besplatne Addiko Mobile aplikacije.

Sukladno hrvatskim zakonima, na ostvarenu kamatu na štednju se prilikom isplate kamate  obračunava porez od 12%.

Nema ograničenja na broj ugovorenih depozita.

Da, vlasnik depozita može po svom izboru ovlastiti osobu koja može, uz vlasnika,  raspolagati oročenim depozitom. Kako bi banka evidentirala dodatno ovlaštenje po oročenom depozitu, potrebno je da vlasnik depozita i ovlaštenik zajedno dođu u poslovnicu Addiko banke.

Provjera porijekla imovine je obavezna za hrvatske banke sukladno Zakonu o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma.

eKnjižica

Novi oblik štednje!

eKnjižica je štednja po viđenju koja se koristi isključivo putem on-line bankarstva – Addiko EBank internet bankarstva ili Addiko Mobile mobilnog bankarstva. 

Klikom na otvorenu eKnjižicu, otvaraju se njeni detalji, te promet. Broj prijenosa na eKnjižicu je neograničen, a za njihovo izvršavanje ne naplaćuje se naknada.

Odabirom e-knjižice, na ekranu će se prikazati sve otvorene eKnjižice, a nova se otvara klikom na ikonu plusa u gornjem desnom kutu ekrana. eKnjižicu možete otvoriti isključivo kao podračun svojeg tekućeg računa.

Za opcije Uplata, Isplata i Uredi – odaberite ikonu u gornjem desnom uglu. Za brzu uplatu i isplatu obrasci su već predefinirani, a pod opcijom Uredi možete promijeniti ime e-knjižici i označiti je kao favorit račun.

Otvorite onoliko eKnjižica koliko želite, a ako želite zatvoriti eKnjižicu na kojoj imate raspoloživa sredstva, ona će automatikom biti prebačena na vaš tekući račun.