mobile-top-image

Upoznajte Addiko banku!

Upoznajte Addiko banku!

Svaka životna priča je posebna, ali sve imaju nešto zajedničko. I iako se život ne sastoji samo od brojki, financije često imaju glavnu ulogu.

U Addiko banci, ne samo da znamo da je život pun iznenađenja i nenadanih preokreta, već i da nemate vremena za čekanje u redovima i zamršene procedure. Naš cilj je jednostavan: olakšati financijski svijet. Bez obzira želite li nešto obaviti dok ste na pauzi za kavu ili planirate ozbiljnu financijsku strategiju, mi želimo biti tu za vas.

Godinama gradimo svijet jednostavnog bankarstva

Kod nas nema mjesta za zavrzlame. Virtuozi smo jasnog i izravnog bankarstva, fokusirani na stvaranje bankarske računice koja će vam izmamiti osmijeh. U poslovanju smo izravni — ne radimo sve, ali ono što radimo, radimo najbolje.

Kod nas nema praznih fraza i kompliciranih rečenica — mi pričamo jednostavnim jezikom. Naša ponuda proizvoda i usluga nije zagonetka, već rješenje. To za vas znači manje premišljanja i više donošenja dobrih odluka.

Kao i naše poslovanje, i naša filozofija je jasna: manje zamršenosti, više razumijevanja. Manje kvantitete, više kvalitete. Mi smo vaš tim, vaša banka, i vaš prvi izbor za financije.

Odlikuje nas pouzdanost banke, a duh startupa

Volimo reći da smo banka sa srcem startupa jer spajamo najbolje od oba svijeta, pouzdanost banke i inovativnost startupa. Naši netipični bankari su stručnjaci koji razmišljaju van ustaljenih okvira bankarstva. Umjesto da čekaju da se stvari dogode, oni ih aktivno oblikuju. Uspješni smo kada se svi osjećamo kao dio tima, kad svaki netipični bankar može podijeliti svoju strast i doprinijeti stvaranju nečeg novog. Vjerujemo u kulturu poticanja inovativnih rješenja, uvažavanja povratnih informacija i njegovanja ljudskih odnosa.

Zalažemo se za dostupnije i jednostavnije bankarstvo.

Zalažemo se za dostupnije i jednostavnije bankarstvo.

U Addiko banci, ne samo da brinemo o vašim financijama, već i o vašoj financijskoj mudrosti. Financije danas nisu nikakva tajna — one su ključ za bolje razumijevanje budućnosti. Zato se trudimo unaprijediti vaše financijske vještine, i to ne samo u svijetu brojki, već i u onom virtualnom, gdje se financije odvijaju na ekranima i u aplikacijama.

Uz našu pomoć, svatko može donositi bolje odluke i poboljšati svoj svakodnevni život. Kroz naše bankarske usluge i proizvode, donosimo jasnoću, jednostavnost i direktnost. Trudimo se da se osjećate informirano, spremno i sigurno kad je riječ o vašem novcu.

Vizija i misija

Vizija i misija

Vizija

Naša vizija je učiniti klijentima život lakšim, pomoći im u nepredviđenim situacijama te im pružiti dodatnu podršku – bilo kad i bilo gdje. Želimo osnažiti građane u donošenju informiranih i odgovornih financijskih odluka za bolju budućnost. Za naše zaposlenike gradimo kulturu inovativnih i netipičnih bankara koji svoje znanje dijele sa zajednicom u kojoj žive i rade.

Misija

Kao stručnjaci za brze kredite namijenjene pojedincima te malim i srednjim poduzećima,  zalažemo se za brzinu i fleksibilnost te obećavamo da ćemo biti tu za klijente u svim životnim situacijama.

Naše vrijednosti

Naše vrijednosti

Društvena
odgovornost

Društvena
odgovornost

Otvoreno dijelimo naša financijska znanja sa zajednicom te podržavamo projekte koji jačaju digitalnu i financijsku svijest pojedinaca i društva.

Na našim web stranicama približavamo teme upravljanja osobnim i poslovnim financijama:

Ponosni smo i na našu podršku projektu „Financijska pismenost u suvremenom matematičkom obrazovanju“ na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Rezultat projekta su nastavnički materijali za podučavanje financijske pismenosti za učenike od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Vjerujemo da odgovorno upravljanje financijama donosi dobrobit cijeloj zajednici, a mi smo tu da pomognemo ostvariti tu viziju.

O nama

Addiko Bank d.d.

Addiko banka specijalizirana je za financijsku podršku građanima te malim i srednjim poduzetnicima s fokusom na gotovinske kredite, platni promet te financiranje malog i srednjeg gospodarstva. Naša mreža obuhvaća 35 poslovnica, virtualnu poslovnicu i pokretne timove, te preko 200 bankomata u Hrvatskoj. Usluge pružamo za više od 260.000 klijenata, a dio smo međunarodne bankarske obitelji Addiko Bank AG.

Addiko Bank AG

Addiko Grupa je dinamična zajednica koja okuplja snage diljem našeg dijela Europe. Sastoji se od Addiko Banke AG, matične banke registrirane u Austriji, koja podliježe nadzoru Agencije za nadzor financijskog tržišta (FMA) i Europske središnje banke. Tu je i šest pojedinačnih banaka, registriranih i licenciranih, koje posluju u pet zemalja — Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina (s dvije banke), Srbija i Crna Gora.

Addiko Grupa javno je izlistana na burzi i u vlasništvu je diverzificirane dioničarske baze. Vlasničku strukturu možete pogledati ovdje.

Umrežujemo 154 poslovnice s modernim, digitalnim rješenjima kako bi bankarske usluge doprle do oko 800 tisuća klijenata.

Addiko Bank - Vaš prvi izbor za brze kredite

Predsjednik Uprave

Mario Žižek

Mario Žižek

Upoznajte Marija, našeg netipičnog predsjednika Uprave koji slijedi vlastiti put u svijetu bankarstva već više od 25 godina. S diplomom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i MBA diplomom iz Manchester Business School, svoj pečat u svijetu bankarstva ostavio je i prije nego se pridružio Addiko banci 2016. godine.

Tijekom osam godina na čelu Addiko banke, pokazao je da veličina banke ne mora ograničavati njen utjecaj. Pod njegovim vodstvom, Addiko tim transformirao je poslovanje, stvorio modernu banku i utabao nove staze koje su oblikovale budućnost financija u Hrvatskoj.

Pored svoje predsjedničke funkcije, Mario je odgovoran za sektore Poslovanja s klijentima, Digitalnu transformaciju, Upravljanje bilancom i riznicom, Upravljanje ljudskim potencijalima i korporativne komunikacije, Korporativno upravljanje i Unutarnja revizija.

Uz vođenje banke, Mario koristi slobodne trenutke najviše za svoju obitelj, a kada mu prilike dopuste vožnjom na svom motoru upija nove vidike.

Članica Uprave

Ana Dorić Škeva

Ana Dorić Škeva

Ana je netipična bankarica s više od 20 godina rukovoditeljskog iskustva u privatnim i državnim financijskim institucijama. Addiko banci se pridružila 2016. godine na poziciji direktorice ureda Uprave, dok je 2017. godine postala izvršna direktorica Unutarnje revizije. Od 2022. godine, kao članica Uprave, odgovorna je za sektore Kontrola rizika, Upravljanje kreditnim rizikom te Usklađenost i sprječavanje pranja novca.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Svojim iskustvom i razumijevanjem upravljanja rizicima, korporativnog upravljanja i revizije u okviru bančine strategije, granice modernog bankarstva pomiče brigom o regulatornim zahtjevima, unutarnjim kontrolnim sustavima nad procesima, upravljanju kapitalnim zahtjevima te provedbi strategija rizika.

Kada zatvori vrata svog ureda, posvećuje se obitelji, a pronalazi vremena i za redovite treninge jer vjeruje da je u zdravom tijelu zdrav duh i da samo čovjek zadovoljan sobom može i želi pomicati granice.

Član Uprave

Marko Bolanča

Marko Bolanča

Na mjesto člana Uprave dolazi 2024. godine s pozicije izvršnog direktora Riznice i financijskog kontrolinga. U Upravi je zadužen za Informacijsku tehnologiju, Financijski kontroling, Računovodstvo i izvještavanje, Upravljanje imovinom i nabavom te Transakcijsko bankarstvo i operativno poslovanje Grupe. Uz završen Ekonomski fakultet u Zagrebu, Marko ima položen i ispit za investicijskog savjetnika.

U banci sa srcem startupa, Marko ima važnu ulogu netipičnog lidera — usmjerava eksploziju novih tehnologija koje mijenjanju bankarsku industriju iz srži. Brine se, zajedno s timom netipičnih bankara, da je učine učinkovitom i operativno izvrsnom, transformirajući svijet financija putem digitalnih tehnologija. Već više od dva desetljeća Marko ima priliku promatrati kako se Addiko banka mijenja i prilagođava novonastalim tržišnim situacijama, tehnologijama i novim generacijama klijenata te uspijeva ostati drugačija u pristupu poslovanju.

Nakon radnog dana baterije puni u društvu obitelji i prijatelja te boravkom u prirodi.

Osnovni podaci

Osnovni podaci

Sjedište: Zagreb, Slavonska avenija 6
Račun banke – IBAN: HR60 2500 0091 0000 0001 3
SWIFT: HAABHR22

OIB: 14036333877
Matični broj: 1198947
Telefon: +385 1 6030-000
Faks: + 385 1 600 7000
E-mail: info.hr@addiko.com 
LEI: RG3IZJKPYQ4H6IQPIC08

W-8BEN-E obrazac

Wolfsberg Questionnaire

Kontakt centar

Telefon: 0800 14 14
E-mail: info.hr@addiko.com

Datum osnivanja

8. ožujka 1996. godine

Društvo je upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem upisa MBS: 080072083.

Upisani temeljni kapital: 339.522.096,00 eura i uplaćen je u cijelosti.

Temeljni kapital banke podijeljen je na 1.248.243 dionice na ime u nominalnoj vrijednosti od po 272,00 eura.

Uprava Addiko Bank d.d. 

Mario Žižek, predsjednik Uprave
Ana Dorić Škeva, članica Uprave
Marko Bolanča, član Uprave

Nadzorni odbor Addiko Bank d.d. 

Herbert Juranek, predsjednik Nadzornog odbora
Julia Leeb, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora
Tomislav Perović, član Nadzornog odbora
Sanela Pašić, članica Nadzornog odbora
Andrea Castellarin, član Nadzornog odbora

Uprava Addiko Bank AG

Herbert Juranek, predsjednik Uprave (CEO)
Edgar Flaggl, član Uprave (CFO)
Tadej Krašovec, član Uprave (CRO)
Ganesh Krishnamoorthi (Chief Market, IT & Digitalization Officer)