Transakcijski račun

Na transakcijskom računu poslovnih subjekata se evidentira obavljeni platni promet, stanje u eurima i drugim valutama, i to posebno za svaku valutu.

Kako otvoriti transakcijski račun u Addiko banci?

Za otvaranje transakcijskog računa potrebno je ispuniti i ovjeriti obrasce za otvaranje računa. Obrasce možete zatražiti u poslovnicama Addiko banke ili FINE. Temeljem ispunjenog Zahtjeva za otvaranje računa i propisane dokumentacije, poslovni subjekt s Addiko bankom sklapa Ugovor o otvaranju i vođenju transakcijskog računa te obavljanju platnog prometa. Ugovor potpisuju ovlaštene osobe Addiko banke i osobe ovlaštene za zastupanje poslovnog subjekta, odnosno njegovi punomoćnici.

Za što jednostavnije i brže poslovanje, omogućili smo brojne servise i načine primanja izvoda o dnevnim promjenama i stanju računa:

 • internet bankarstvom Addiko Business EBank
 • mobilnim bankarstvom Addiko Business Mobile
 • e-mailom (PDF datoteka za ispis ili datoteka za programsko knjiženje izvoda u FINA formatu)
 • u poslovnicama Addiko banke, papirnati medij,
 • u poslovnicama FINE, papirnati medij,
 • u poslovnicama FINE, disketa FINA format
 • Info FINA
 • poštom
 • uslugom Addiko Business SMS
 • putem MT940: za klijente koji imaju potrebu o svom poslovanju obavještavati strane tvrtke, pružamo uslugu slanja izvoda SWIFT porukom MT 940 na SWIFT adresu koji klijent navede, bilo da je to SWIFT adresa tvrtke u inozemstvu bilo da je to SWIFT adresa Addiko Bank d.d.
 • ostalo prema dogovoru.

Poslovni subjekti koje nemaju sjedište u Hrvatskoj mogu otvoriti svoj račun u Addiko banci. Od naših će stručnih djelatnika dobiti brzu i jednostavnu uslugu za sve potrebe, od otvaranja i vođenja računa do izvršenja svih transakcija.

Svoj nerezidentni račun u Addiko banci možete otvoriti uz minimalni utrošak vremena čim nam dostavite potrebnu, zakonom propisanu, dokumentaciju.

Također ćemo Vas rado savjetovati u vezi svih planiranih transakcija, a individualni pristup svakom klijentu pojednostavit će i olakšati Vaše poslovanje. Za korisnike nerezidentnih računa namijenjene su i usluge Prodaje proizvoda Riznice (+385 1 4898 178) za dogovaranje povoljnijeg tečaja pri kupoprodaji deviza za sve iznose iznad 20.000 EUR.

Osim Zahtjeva za otvaranje transakcijskog računa koji mora biti orginalan i kojeg možete zatražiti u bilo kojoj poslovnici Addiko Bank ili FINE, ostale obrasce možete isprintati, popuniti i dostaviti.

Zahtjev za izdavanje IS-2

Izjava o stvarnom vlasniku

Izjava o poreznoj rezidentnosti – FATCA i CRS

Kako bi rasla, tvrtka treba pristup izvorima financiranja.

Pomoći ćemo ostvariti Vaše ciljeve uz naše kreditne proizvode.

Krediti za obrtna sredstva

Ako je vrijeme novac, s našom ponudom ste uvijek na dobitku.

Pronaći ćemo paket računa koji odgovara Vašim potrebama.

Zakažite sastanak

Addiko Bank Hrvatska