Transakcijski račun

Na transakcijskom računu poslovnih subjekata se evidentira obavljeni platni promet, stanje u kunama i drugim valutama, i to posebno za svaku valutu.

Kako otvoriti transakcijski račun u Addiko banci?

Za otvaranje transakcijskog računa potrebno je ispuniti i ovjeriti obrasce za otvaranje računa. Obrasce možete zatražiti u poslovnicama Addiko banke ili FINE. Temeljem ispunjenog Zahtjeva za otvaranje računa i propisane dokumentacije, poslovni subjekt s Addiko bankom sklapa Ugovor o otvaranju i vođenju transakcijskog računa te obavljanju platnog prometa. Ugovor potpisuju ovlaštene osobe Addiko banke i osobe ovlaštene za zastupanje poslovnog subjekta, odnosno njegovi punomoćnici. Ako želite provjeriti IBAN svog računa, dostupaj Vam je IBAN konverter.

Za što jednostavnije i brže poslovanje, omogućili smo brojne servise i načine primanja izvoda o dnevnim promjenama i stanju računa:

 • telefaksom
 • internet bankarstvom Addiko Business EBank
 • mobilnim bankarstvom Addiko Business Mobile
 • e-mailom (PDF datoteka za ispis ili datoteka za programsko knjiženje izvoda u FINA formatu)
 • u poslovnicama Addiko banke, papirnati medij,
 • u poslovnicama FINE, papirnati medij,
 • u poslovnicama FINE, disketa FINA format
 • Info FINA
 • poštom
 • uslugom Addiko Business SMS
 • putem MT940: za klijente koji imaju potrebu o svom poslovanju obavještavati strane tvrtke, pružamo uslugu slanja izvoda SWIFT porukom MT 940 na SWIFT adresu koji klijent navede, bilo da je to SWIFT adresa tvrtke u inozemstvu bilo da je to SWIFT adresa Addiko Bank d.d.
 • ostalo prema dogovoru.

Poslovni subjekti koje nemaju sjedište u Hrvatskoj mogu otvoriti svoj račun u Addiko banci. Od naših će stručnih djelatnika dobiti brzu i jednostavnu uslugu za sve potrebe, od otvaranja i vođenja računa do izvršenja svih transakcija.

Svoj nerezidentni račun u Addiko banci možete otvoriti uz minimalni utrošak vremena čim nam dostavite potrebnu, zakonom propisanu, dokumentaciju.

Također ćemo Vas rado savjetovati u vezi svih planiranih transakcija, a individualni pristup svakom klijentu pojednostavit će i olakšati Vaše poslovanje. Za korisnike nerezidentnih računa namijenjene su i usluge Prodaje proizvoda Riznice (01/603-3533 01/603-3513, 01/603-1746, 01/603-0616.) za dogovaranje povoljnijeg tečaja pri kupoprodaji deviza za sve iznose iznad 150.000 kuna.

Osim Zahtjeva za otvaranje transakcijskog računa koji mora biti orginalan i kojeg možete zatražiti u bilo kojoj poslovnici Addiko Bank ili FINE, ostale obrasce možete isprintati, popuniti i dostaviti.

Zahtjev za izdavanje IS-2

Izjava o stvarnom vlasniku

Izjava o poreznoj rezidentnosti – FATCA i CRS

Jesu li Vam ove informacije korisne?

Da
Ne

Kako bi rasla, tvrtka treba pristup izvorima financiranja.

Pomoći ćemo ostvariti Vaše ciljeve uz naše kreditne proizvode.

Krediti za obrtna sredstva

Ako je vrijeme novac, s našom ponudom ste uvijek na dobitku.

Pronaći ćemo paket računa koji odgovara Vašim potrebama.

Zakažite sastanak

Addiko Bank Hrvatska