Tekući račun

Možete popunjavati obrasce cijeli dan.

A možete i otvoriti račun putem interneta.

Otvorite tekući račun bez odlaska u poslovnicu, potpuno digitalno putem Addiko Virtualne poslovnice.

Znamo da cijenite svaki slobodan trenutak i zato smo vam omogućili da tekući račun otvorite online, bez odlaska u banku. Putem Addiko Virtualne poslovnice otvorite Basic paket i ostvarite sve pogodnosti.

 • račun za redovne (plaća, mirovina) i povremene priljeve
 • Debit Mastercard kartica
 • raspolažite sredstvima po računu u svakom trenutku korištenjem usluga on-line bankarstva (Addiko EBank internet bankarstvo, Addiko Mobile mobilno bankarstvo, Addiko SMS i ostalo)
 • mjesečna naknada već od 1,04 EUR (7,80 HRK*)
  .

*iznos naknade u EUR preračunat je korištenjem fiksnog tečaja konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK

 • Debit Mastercard kartica
 • Addiko EBank internetsko bankarstvo ili Addiko Mobile mobilno bankarstvo
 • dodatno, za posebnu skupinu klijenata sukladno dostavljenom rješenju:
  • 10 besplatnih nacionalnih i prekograničnih kreditnih transfera u eurima (platnih transakcija)
  • povoljnija mjesečna naknada

Letak – Osnovni račun za osjetljivu skupinu potrošača

Isprobajte Addiko!

Zatražite prebacivanje računa u Addiko, a mi ćemo za vas prebaciti preostala sredstva s računa iz druge banke i preusmjeriti redovna primanja (plaću ili mirovinu) na vaš novi račun, te prebaciti trajne naloge i zatvoriti račun u drugoj banci.

Informacija za potrošače za uslugu prebacivanja računa

Međubankovna pravila za uslugu prebacivanja računa

Usporedite bankovne naknade

Sve što trebate znati o prelasku s prešutnog na dopušteno prekoračenje

Dolaskom u poslovnicu Addiko banke kako bi potpisom ugovora prihvatili ponudu banke.

Od 30.6.2023. do 28.02.2024.

Neće, prvih 6 mjeseci zadržavate isti iznos prekoračenja, a nakon toga se iznos može promijeniti ovisno o ugovorenom multiplikatoru i prosjeku vaših redovnih primanja na tekući račun u Addiko banci.

Uz iznos dopuštenog prekoračenja ugovarate i multiplikator temeljem kojeg se određuje maksimalni iznos dopuštenog prekoračenja kod svakog sljedećeg automatskog produženja. Multiplikator možete ugovoriti u visini od pola, jednog, jednog i pol ili dva iznosa prosječnih redovitih primanja, a sve ovisno o vašoj kreditnoj sposobnosti.

Možete i dalje koristiti odobreno prešutno prekoračenje, ali obratite pažnju da nakon 28.2.2024., banka na prešutna prekoračenja neće primjenjivati ograničenje efektivne kamatne stope na isti način kao na dopuštena prekoračenja.

Banka će moći obračunavati višu kamatnu stopu na prešutna prekoračenja do visine maksimalno dopuštene kamatne stope određene zakonom.

Nakon isteka godine dana od dana ponude (nakon 30.6.2024.), sva prešutna prekoračenja koja nisu zamijenjena dopuštenim prekoračenjem Addiko banka će umanjiti na visinu jednog prosječnog redovnog primanja po tekućem računu.

Možete, u tom slučaju podnosite redovan zahtjev za dopušteno prekoračenje osobno u najbližoj poslovnici Addiko banke, a banka će u skladu s Općim uvjetima i internim kreditnim pravilima donijeti odluku o odobrenju i iznosu dopuštenog prekoračenja.

ŽELITE VIŠE INFORMACIJA? POPUNITE FORMU I USKORO ĆEMO VAS NAZVATI.

Obrada Vaših osobnih podataka koje ste podijelili s nama putem Vaših odgovora i upotreba kontakt podataka je neophodna kako bi se poduzeli koraci prije sklapanja ugovora s Addiko Bank d.d. Zagreb (dogovaranje sastanka, kreiranje i slanje ponude). Prikupljeni podaci će se čuvati 4 (četiri) mjeseca i neće biti korišteni u druge svrhe.

Addiko Bank d.d., Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb je voditelj obrade podataka. Ako želite saznati više o obradi osobnih podataka, molimo posjetite web stranicu https://www.addiko.hr/o-nama/opce-informacije-o-obradi-osobnih-podataka/, ili kontaktirajte Službenika za zaštitu podataka putem email adrese sluzbenik. zast-os-podataka.hr@addiko.com ili nazovite 0800 1414.

Addiko Bank Hrvatska